Info 2018-05-24T00:00:29+00:00

Alles wat je wilt weten over Emporium Hollywood!

Openingstijden:

De deuren van het magische Emporium terrein openen om 12.00 uur en sluiten om 00:00 uur. Je kunt tot 21:00 naar binnen. Het is niet mogelijk om in en uit te lopen zonder opnieuw een geldig ticket te vertonen.

Locatie:

De grootste blockbuster van het jaar wordt gehouden op recreatiegebied de Berendonck in Wijchen.

Tickets:

Toegang tot Emporium is alleen mogelijk met een geldig ticket. De officiële tickets zijn alleen verkrijgbaar via deze website, via Matrixx.nl en bij de Primera. Tickets via andere kanalen zijn mogelijk niet geldig. We raden daarom sterk af via andere partijen tickets voor Emporium te kopen. Dit is geheel op eigen risico. Houd de website en social media in de gaten voor informatie over eventuele deurverkoop. Tickets dienen geprint (zwart/wit is voldoende) getoond te worden bij de ingang.

Leeftijd:

De minimale leeftijd voor Emporium Festival is 18 jaar. Jongere mensen zijn ook met begeleiding niet toegestaan.

Kluisjes:

Er zijn voldoende kluisjes aanwezig op het festivalterrein. Deze zijn te huur bij de “locker kassa”. Daar kun je zowel contant als met pin een kluisje scoren. Deel de kluisjes vooral met vrienden of feestcollega’s, zodat kosten worden bespaard en je zonder bagage kan losgaan op Emporium. In een normaal kluisje passen zo’n 3 jassen, in een grote zeker 5! Onthoud de code van jouw kluis goed, zodat niemand anders in jouw kluisje kan!

Gevonden Voorwerpen:

Als je iets gevonden hebt, verzoeken we je dit in te leveren bij de Lost & Found op het terrein (bij het Info Point). De gevonden voorwerpen worden vervolgens overhandigd aan de gemeente Wijchen. Als je iets verloren bent op Emporium kun je je gedurende het festival bij de Info Stand melden. Vanaf enkele dagen na het evenement kun je contact opnemen met de Gemeente Wijchen om te checken of het gevonden is!

Oordoppen

Je hebt maar één gehoor en daar moet je zuinig op zijn. Met gehoorbescherming heb je voldoende bescherming voor je gehoor en zorg je ervoor dat je na het festival nog steeds de nummers van je favoriete artiest kan horen. Gehoorbescherming is te koop bij de merchandise.

Munten:

Voor alle betalingen op het Emporium terrein (behalve bij de merchandise) maak je gebruik van muntjes. Deze muntjes zijn op het terrein verkrijgbaar met cash of PIN bij de kassa’s en muntenautomaten. Let op: deze munten zijn alléén op de dag van het festival geldig en niet inwisselbaar voor geld!

Eten

Verdeeld over het hele terrein zullen er veel verschillende soorten eettentjes aanwezig! Hier kun je even lekker neerploffen en genieten van jouw favoriete eten. Op het festival is het alleen mogelijk om je eten te bestellen met muntjes die je op het terrein kan kopen (dus geen contant geld!). Op zoek naar vegetarisch, glutenvrij, lactose intolerant, kosher of halal voedsel? Vraag ernaar bij de medewerkers van de desbetreffende eettent.

Drinken

Bij elke stage en over het hele terrein zijn er verschillende soorten barren aanwezig. Lekker genieten van een koud biertje, een cocktail, een limonade of een flesje water. Drink met mate en let op je lieve vrienden en overige feestgangers.

Car

Emporium Hollywood is gemakkelijk bereikbaar per auto. Echter zijn er wel enkele wegafsluitingen, dus volg enkel onderstaande aanwijzingen:

Voor je navigatiesysteem, gebruik: “Oude Smallesteeg, Wijchen” als adres.

Parking

Het tarief van een parkeerkaart is online Euro 12,50 (incl. fee) en Euro 15,- op de parkeerplaats.

Het is aan te raden om vooraf een parkeerkaart te bestellen via deze site. Je bespaart daarmee geld en krijgt bovendien last-minute verkeersinformatie per e-mail.

Bustrip

Pak de bus naar Emporium Hollywood!

Zonder zorgen naar Emporium? Begin jouw Hollywood beleving in één van de luxe touringcars van Event Travel! Vanuit bijna 180 plaatsen in Nederland vertrekken er op 26 mei touringcars naar Emporium.

Vanaf nu zijn busreizen te boeken via de officiële travelpartner www.EventTravel.nl of Party-Vervoer.

Traveling from abroad:

Germany: Hard Tours

France & Belgium: Festimove

Organiseer je zelf een busreis? Meld je dan hier aan.

Pendelbus

Kom je met het OV naar Emporium? Ook voor jou is het festivalterrein makkelijk te bereiken!

Op 26 mei rijden er pendelbussen van station Nijmegen Dukenburg naar het festivalterrein waar je letterlijk voor de ingang wordt afgezet en opgehaald.

Vanaf NS-station Nijmegen Dukenburg vertrekken de eerste pendelbussen om 11.00 uur naar Emporium. Deze blijven gedurende het hele evenement rijden. De laatste pendelbussen vertrekken om 01.00 uur bij het terrein. Pendelbustickets zijn verkrijgbaar bij de pendelbushalte.

Klik hier voor meer info.

Fiets

Kom je met de fiets of brommer naar Emporium?

Maak dan gebruik van de fietsenstalling. Deze is gratis, maar niet bewaakt. De stalling is gelegen nabij de entree en via bewegwijzering duidelijk aangegeven. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd.

Kiss & Ride

Word je weggebracht en/of opgehaald?

Maak dan gebruik van de Kiss & Ride locatie. Deze wordt duidelijk met borden aangegeven en is goed bereikbaar voor zowel bezoekers als chauffeurs.

De politie handhaaft de parkeer- en stopverboden zeer streng.
Klik hier voor meer info!

Taxi

Bij het evenement is een speciale taxistandplaats ingericht. Deze is duidelijk met borden aangegeven en is voor zowel bezoekers als taxichauffeurs goed bereikbaar.

Besteld taxivervoer is niet mogelijk. Laat ook geen taxi’s naar andere locaties komen. Zij worden niet doorgelaten, maar worden verwezen naar de taxistandplaats

Trein

Reis je per trein, reis dan naar station Nijmegen Dukenburg.
Vanaf daar rijden speciale pendelbussen naar het festivalterrein.

Gebruik de widget aan de rechterkant om je reis heen- en terugreis te plannen. Zorg dat je weet hoe laat je laatste trein terug gaat! Op het NS-station is duidelijk aangegeven waar de pendelbussen vertrekken.

Werkzaamheden Utrecht Centraal
ProRail werkt aan een grootschalige vernieuwing van het spoorwegemplacement rond Utrecht Centraal. Daardoor is er van 26 t/m 29 mei slechts zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht.

Mindervaliden

Indien je in het bezit bent van een mindervaliden parkeerkaart, toon je deze aan de parkeerstewards.

Zij zullen indien mogelijk een plaats dicht bij het evenement toewijzen. Een plaats nabij de ingang kan niet gegarandeerd worden.

Zonnebrand:

Met de zonnige voorspellingen voor aanstaande zaterdag is het uiteraard toegestaan zonnebrand in de vorm van crème mee te nemen, mits deze verpakking niet geopend is. Zonnebrandspray is niet toegestaan! Mocht dit niet lukken dan kan je je altijd nog lekker laten insmeren bij de KWF insmeerbar.

Verboden om mee te nemen:

Alle soorten soft- en harddrugs, etenswaren, (alcoholische) dranken, glaswerk, (plastic) flessen, blikjes, paraplu’s, selfiesticks, vloeibare parfum, deodorant sprays, zonnebrandsprays (zonnebrandcrème mag wel) en alle andere producten die logisch zijn in te vullen, zoals wapens en vuurwerk.

Medicijnen

Ben je genoodzaakt om tijdens het festival medicijnen te gebruiken? Geen probleem. Neem dan een doktersverklaring mee en toon deze op eigen initiatief bij het fouilleren bij binnenkomst. De aanwezige beveiliger kan bij twijfel een EHBO-er oproepen ter controle. Medicatie kan indien gewenst (gekoeld) bewaard worden bij de EHBO op het terrein. Let erop dat je je medicatie enkel gebruikt in de EHBO om verwarring te voorkomen!

Dieren

Wij houden veel van dieren, maar zij zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Laat je huisdier(en) lekker thuis, daar hebben ze het veel meer hun zin dan op Emporium!

Drugs:

Wij doen ons best om het voor jou zo leuk mogelijk te maken. Het gebruik van soft- en harddrugs is dus echt niet nodig om er een geweldig feestje van te maken. Het in bezit hebben ervan leidt tot directe verwijdering van het terrein of tot eventuele overdracht aan de aanwezige autoriteiten. Er geldt een zero-tolerance beleid!

Persaanvragen:

Mocht je als pers van mening zijn dat je een bijdrage kunt leveren, stuur dan een mail naar: info@matrixx.nl met een duidelijke omschrijving van je medium en de insteek van je artikel/video.

Rolstoel / krukken

Het Emporium terrein is goed toegankelijk voor mensen met een handicap en/of mensen in een rolstoel! Er liggen betonnen paden en ieder podia is in z’n geheel verhard. Emporium is daardoor prima bereikbaar voor rolstoelers. Krukken zijn toegestaan op vertoon van een doktersbewijs of duidelijk zichtbare beperkingen.

Op Emporium zijn negen podia aanwezig die compleet in het thema van Hollywood zullen staan.  Elke stage heeft zijn eigen sound, unieke sfeer en karakter.